Thee tuin

Deze theetuin werd van oudsher gebruikt voor de theeceremonie. Om de theeceremonie te versterken, werden deze tuinen aangelegd, onder leiding van de theeceremoniemeester. De theetuin bestaat uit een aantal kleinere tuinen. 

De middelste tuin bevat het theepaviljoen ( SOAN ), waar de theeceremonie plaats vindt. Om dit paviljoen heen zijn een aantal kamers ( wachtruimtes ), waar de gasten kunnen wachten, die onderling zijn gescheiden door wanden met ronde doorgangen. Deze doorgangen zijn laag en symboliseren daardoor onze houding
( nederigheid ) ten opzichte van de natuur. Zowel aan het begin van een theetuin, als bij het theepaviljoen zijn altijd waterelementen
( TSUKUBAI ) aanwezig, die de reiniging van lichaam en geest symboliseren. Ook kunnen deze waterelementen gebruikt worden uit estetisch oogpunt. De beplanting van de theetuin is zeer gevarieerd en heeft vaak een symbolische betekenis. 

De lantaarns ( ICHODORRO ) geven de toegang aan tot de ruimte, waar de theeceremonie wordt gehouden. Deze verlichting brandt zowel overdag als in de nacht. 

Bel mij terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
 
Naam
Telefoonnummer
Antispam controle
vijf + vijf =

Contact

SONO Japanse Tuinen b.v.
Dorpsstraat 147a
6871 AG  RENKUM 

Tel: 0317 - 310044

email: info@sonotuinen.nl       

Deze website is gehost en gemaakt door Webplace4u uit Renkum

Copyright © 2014. All Rights Reserved.